Over ons

Over ons

Initiatiefnemers

OnderwijsArena is een initiatief van Kleppen dicht!, VO-next en een groeiend aantal scholen. Het idee is ontstaan vanuit de wens om professionalisering voor docenten laagdrempelig, betaalbaar en bereikbaar te maken.

Michel van Ast

Michel van Ast is als spreker, trainer en adviseur vooral actief op het thema ‘onderwijs en ICT’. Hij geeft lezingen en workshops, adviseert en begeleidt onderwijsinstellingen, traint en coacht docenten die technologie willen inzetten in hun eigen onderwijs en was oprichter en voorzitter van The Crowd. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor diverse onderwijsbladen en -blogs en is hij coauteur van Kleppen dicht, een publicatie over effectief lesgeven met ict.

michel.jpg

Tom Merkx

Tom heeft 15 jaar voor de klas gestaan in het voortgezet onderwijs, als docent wiskunde en economie. Als auteur werkte hij mee aan verschillende methodes en kwam zo als uitgever bij een educatieve uitgeverij terecht. Vervolgens is hij ScalaMedia/StudioVO gestart. Vanuit dit educatieve projectbureau ontwikkelt Tom samen met zijn team digitaal leermateriaal voor het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast is Tom mede-initiatiefnemer van VO-next, het leerplatform voor VO-scholen. Je kunt wel stellen dat ook hij van leren zijn beroep heeft gemaakt.

Tom-Merkx.gif

Raad van Advies

OnderwijsArena wordt geadviseerd door haar Raad van Advies. De Raad van Advies is nog niet compleet, maar bestaat op dit moment uit onderstaande vertegenwoordigers van deelnemende scholen: