Themasessies

Webinars

Webinars

Een van de doelstellingen van OnderwijsArena is professionalisering zo dichtbij mogelijk brengen. En dichterbij dan op je eigen bank kan niet. Daarom organiseren we iedere tweede maandag van de maand een webinar. Van 19.45 - 20.30 uur. Over zeer uiteenlopende thema's waarvoor we een expert uitnodigen. Het idee is dat je niet alleen geinformeerd wordt, maar uiteraard ook in gesprek kunt met de betreffende expert. En met elkaar natuurlijk.

Meedoen is uiteraard gratis. En als je je inschrijft, ontvang je achteraf de link naar de opgenomen webinar.

Planning

  • 10 februari - De inzet van VR in het onderwijs (met Robin de Lange)
  • 9 maart - Digitale geletterdheid (met Ramon Moorlag)
  • 6 april (Let op! niet op de 2e maandag in verband met 2e Paasdag)
    Schrijf je hier in
  • 11 mei
  • 8 juni

Leerlingproducten

Maandag 6 april van 19.45 - 20.30 - met Marieke Simonis
In de afgelopen weken hebben we ons onderwijs aangepast aan de nieuwe, tijdelijke realiteit. Scholen dicht en leerlingen thuis. De mogelijkheden van technologie zijn verkend door zowel docenten als leerlingen. Traditioneel klassikaal onderwijs heeft plaats moeten maken voor webinars of asynchrone lessen op YouTube. Ook de verwerking van de lesstof is anders dan een paar weken geleden. Wat de toekomst ons gaat brengen is voorlopig nog onduidelijk maar de technologie zal zeker blijven al is het misschien weer op een andere manier dan we nu doen. Wat is er dan leuker om eens verder te kijken dan ‘alweer een verslag?’ Marieke Simonis deelt tijdens dit webinar haar ervaringen als docent met het inzetten van verschillende toepassingen door haar leerlingen. Ze heeft met haar leerlingen ervaringen opgedaan met het inzetten van verschillende toepassingen voor verschillende doeleinden. Tijdens dit webinar deelt ze haar positieve ervaringen en natuurlijk ook de lessen die ze heeft geleerd! Wil jij met je leerlingen aan de slag met verschillende toepassingen zoals Adobe spark, Thinglink of clips? Sluit dan aan bij deze webinar!
Aanmelden kan hier! Je ontvangt dan maandag 6 april aan het einde van de middag de link naar de webinar. LET OP die zal deze keer niet met Zoom gedaan worden.

Digitale geletterdheid

Maandag 9 maart van 19.45 - 20.30 uur - met Ramon Moorlag
Wij leiden leerlingen op voor een maatschappij, werk en vervolgopleidingen die steeds sterker en sneller digitaliseren. Onze overheid erkent dat en stelt voor om in het PO en in het VO het nieuwe leergebied Digitale geletterdheid te introduceren: "Digitale geletterdheid heeft als doel om leerlingen op eigen kracht te leren functioneren in een samenleving waarin digitale technologie en media een belangrijke plaats hebben." Maar wat betekent dat precies? Welke inhoud kent dat leergebied? Hoe kun je daar als school vorm en inhoud aan geven? En wie moet dat vak, als het al een vak moet worden, gaan geven?
Allemaal vragen waar onze gast bij deze webinar, Ramon Moorlag, antwoord op kan geven. Ramon is naast docent informatiekunde en informatica ook voorzitter van de vakvereniging i&i. Hij praat ons op 9 maart bij over alles wat we moeten weten over digitale geletterdheid en is in de gelegenheid om alle vragen die we daarna nog hebben te beantwoorden. Ben jij geinteresseerd in dit nieuwe leergebied? Reserveer dan snel een plekje op jouw eigen bank en schrijf je in!

De inzet van VR in het onderwijs

Maandag 10 februari van 19.45 - 20.30 uur - met Robin de Lange
Virtual reality is een technologie die snel aan populariteit wint. Ook in het onderwijs. Via VR verplaats je je naar locaties die anders niet binnen bereik liggen. Of kun je experimenten doen die anders veel te duur of veel te gevaarlijk zijn. Hoe dat werkt, wat je er voor nodig hebt, welke bronnen er zijn en hoe je zelf VR kunt maken, daar weet Robin de Lange alles van. Hij startte het Virtual Learning Lab in Leiden, een plek waar hij met zijn collega's de mogelijkheden van Augmented, Mixed en Virtual Reality voor nieuwe vormen van leren en problemen oplossen onderzoekt. In het Virtual Learning Lab wordt fundamenteel onderzoek gedaan en prototypes en volledige applicaties ontwikkeld. Ben je geinteresseerd in VR en in wat die relatief nieuwe technologie voor jouw onderwijs kan betekenen? Reserveer dan vast een plekje op jouw eigen bank en schuif aan bij Robin.

Activiteiten

Geen aankomende activiteiten